ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тодоровден в Софийската духовна семинария

11 март 2014 09:38, СДС
Тодоровден в Софийската духовна семинария

На Тодоровден (8 март) - първата събота на Великия пост - в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" ученици, възпитатели и преподаватели, начело с и. д. ректора г-н Д. Костадинов, приеха светите Дарове - Тялото и Кръвта на Господа Иисуса Христа.

По традиция всяка година в петък на първата седмица на Великия пост като част от подготовката за св. Причастие учениците от Семинарията пристъпват към светото тайнство Покаяние и Изповед. За своите немощи те говорят пред духовници от Софийска епархия, изпратени с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, които са техни изповедници и наставници във вярата.

Празничната Литургия бе отслужена от ефимериите на семинарския храм - свещениците Божидар Маринов и Константин Цанков. На певницата бяха застанали сборна група певци-семинаристи, ръководени от преподавателя по Източноцърковно пение в Софийската и в Пловдивската духовни семинарии г-н Любомир Игнатов.

С проповед за празника се бе подготвил четвъртокурсникът Ботьо Димитров.

Сред присъстващите на богослужението в храма бяха г-жа Мая Манолова, заместник-председател в 42-рото Народно събрание, и министърът на отбраната Ангел Найденов.

 

 

 

Текст: Слави Спасов
Снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Тодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинарияТодоровден в Софийската духовна семинария
« предишна новинаследваща новина »