ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Старт на нови инициативи на църковно-просветното дело в Ловчанска епархия

12 октомври 2009 20:09, Ловчанска митрополия
подаръци

В два поредни дни, 10 и 11 октомври, Ловчанският митрополит Гавриил полагаше начало на църковно-просветна дейност в богохранимата му епархия.

На 10 октомври в китното планинско село Лесидрен стартира организираното за първи път там неделно училище. С много ентусиазъм от страна на преподаватели и ученици започна тази полезна за душите на децата инициатива. Участниците в лесидренското неделно училище бяха поздравени от свои връстници от Ловеч с драматизация по Притчата за сеяча от Новия завет.

На следващия ден, след отслужването на св. Литургия, в престолния град на епархията за поредна година започна своята работа неделно училище. Тук особеното е, че освен децата на миряните от града в училището активно участват и деца от домовете за деца лишени от родителски грижи.

Грижата за духовното обучение на малките е от особено значение в днешния век, който подхранва безразличието и арогантността. Децата трябва да черпят познание не само от негативите на цивилизацията, но и колкото може повече от спасителните думи на Евангелието, което благовести мир и любов между хората.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

начало на уч. годинамитр. Гавриил приветства децатакакво ли има в торбичките?В храма на с. ЛесидренВ храма на с. ЛесидренВ храма на с. ЛесидренВ храма на с. ЛесидренВ храма на с. Лесидрен

Аудио

Ловеч

« предишна новинаследваща новина »