ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и свещеническа конференция в гр. Троян

20 март 2014 11:15, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба

На 19 март, сряда, високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи св. Преждеосвещена литургия в храм „Св. преп. Петка” в гр. Троян. В съслужение с владиката участваха ставроф. свещеноик. Кънчо Кабадийски от катедралния храм „Св. Троица” в Ловеч, свещеноик. Станимир Маринков - свещеник при храм „Св. преп. Петка”, и прот. Роман Рачев - завеждащ енории в Троянската духовна околия.

След службата митрополит Гавриил в проповедта си припомни на вярващия народ значението и смисъла на Преждеосвещената литургия и Великия пост.

Веднага след това бе проведена и свещеническа конференция в Архиерейското наместничество, където духовниците от Троянската духовна околия получиха наставления и насърчения в своята душеспасителна дейност от своя архипастир и обсъдиха с него своите проблеми и нужди.

Програмата на Негово Високопреосвещенство в гр. Троян продължи със среща с ученици, изучаващи вероучение в ОУ „Св. Кирил и Методий”. Владиката донесе помагала и духовна литература на децата и им обърна внимание върху това, колко важно за всеки човек, за неговото добро и достойно бъдеще е да познае Бога и да живее според Неговия свещен закон. Митрополит Гавриил обеща на учениците летуване през ваканцията в живописната Етрополска св. обител.

 

 

Снимки

Архиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаАрхиерейска службаМитрополит Гавриил с духовниците от Троянска духовна околияСреща с децатаСреща с децатаСреща с децатаСреща с децатаСреща с децатаСреща с децата
« предишна новинаследваща новина »