ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена вечерня с петохлебие отслужи митрополит Антоний в Софийската духовна семинария

26 март 2014 13:53, СДС
Празнична вечерня в Софийската духовна семинария

На 24 март 2014 г., в навечерието на празника Благовещение, беше отслужена празнична вечерня с петохлебие от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в храма на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски". Семинаристите посрещнаха тържествено митрополита. На вечернята беше отслужено празнично петохлебие.

С молитвено участие и клиросно пение във вечерното богослужение взеха участие завършващите ученици от пети (12) клас, предвождани от учителите по Източноцърковно пение в семинарията - г-н Любомир Игнатов и г-н Тодор Костов.

В съслужение с митрополит Антоний на вечерното богослужение бяха свещ. Василий Сарян от столичния храм "Св. Преображение Господне", ефимериите на семинарията свещ. Божидар Маринов и свещ. Константин Цанков, свещениците Румен и Даниил от столични храмове и дяконите Васил Танев и Иван Тодоров.

В края на вечерното богослужение митрополит Антоний се обърна към ректора и учениците. В своята проповед той изтъкна, че Софийската семинария е "едно духовно огнище, една ковачница за кадри, която повече от век дава добри духовници и служители на светата ни Църква".

След вечерното богослужение митрополит Антоний благослови празничната вечеря в столовата на Семинарията.

 

Текст: Слави Спасов
Снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

 Празнична вечерня в Софийската духовна семинария Празнична вечерня в Софийската духовна семинария Празнична вечерня в Софийската духовна семинария Празнична вечерня в Софийската духовна семинария Празнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияПразнична вечерня в Софийската духовна семинарияЗападно- Средноевропейски митрополит Антоний и г-н КостадиновВ храмаСеминарският храм
« предишна новинаследваща новина »