ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещенски детски лагери в Клисурския манастир "Свeти Кирил и Методий"

28 март 2014 15:42, Българска Патриаршия
Благовещенски детски лагери в Клисурския манастир

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, в Клисурския манастир се провежда детски лагер, който стартира на 17 март и продължи до 25 март т.г. Инициативата е съвместна на Клисурския манастир, Областната Дирекция на МВР-Монтана и Регионалния инспекторат по образование - Монтана.

В провежданите занимания децата се запознават с основни истини на православната ни вяра, със значението на светия пост, молитвата и богослуженията в постния период.

При съдействието на сестрите монахини ръководител на вероучителните занятия е Негово Високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия и духовен наставник на сестринството в Клисурския манастир. В програмата на лагерите е предвидено освен придобиване на знания за вярата, децата познавателно да посещават великопостните богослужения, иконописното ателие, аязмото на шестимата монаси Клисурски мъченици и манастирския музей. В музея се съхраняват важни църковни реликви от историята на Българската православна църква - личните одежди и вещи на екзарх Антим І, както и много старинна църковна утвар.

Опитът досега е показал, че провеждането на подобни лагери и общуването на децата с духовници оказва благотворно влияние във формирането на техния мироглед за живота и вярата. Особено затрогващи са реакциите на децата, когато попаднат в молитвено-духовната атмосфера на светата обител и търсят синовно сближаване с монахините от обителта.

Нека с Божията помощ тези начинания да продължат за полза на българските деца и подрастващата младеж!

Текст: игумения монахиня Таисия
Снимки: монахиня Сиония

 

 

Снимки

Благовещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастирБлаговещенски детски лагери в Клисурския манастир
« предишна новинаследваща новина »