ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Покана за посрещане на свети мощи в гр. Перник

16 октомври 2009 10:14, Софийска митрополия
Пренасяне мощите на св. Йоан Рилски

На 17 октомври (събота) на централния площад на гр. Перник в 11 ч. тържествено ще бъде посрещната частица от мощите на българския светец преподобни Йоан Рилски. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим и по решение на Светия Синод на БПЦ тя ще бъде донесена от игумена на Рилската света обител Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий и предадена на местната църковна общност в лицето на Знеполския епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

След извършване на молебен в центъра на града, св. мощи ще бъдат пренесени с литийно шествие до църквата „Св. Йоан Рилски”, където ще бъде отслужено чинопоследованието на молебния канон на светеца. Мощехранителницата ще бъде поставена в храма за поклонение на вярващите, където и ще остане.

На 19 октомври (понеделник), когато Православната ни църква чества най-тържествено паметта на св. Йоан Рилски Чудотворец, Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи празничната св. Литургия в храм „Св. Йоан Рилски” в гр. Перник. Св. Литургия ще започне в 9 ч.

Поканват се благочестивите християни да вземат участие в богослуженията!

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Перник

« предишна новинаследваща новина »