ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРОГРАМА ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВОИЗБРАНИЯ РУСЕНСКИ МИТРОПОЛИТ НАУМ В РУСЕНСКА ЕПАРХИЯ

01 април 2014 22:24, Българска Патриаршия
Русенски митрополит НАУМ

Уведомяваме цялата ни църковна общественост, че тържествата по посрещането на новоизбрания Русенски митрополит Наум ще се проведат на 5 и 6 април 2014 г., събота и неделя.

 

П Р О Г Р А М А

ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВОИЗБРАНИЯ РУСЕНСКИ МИТРОПОЛИТ НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО г-н, г-н Н А У М

 

СЪБОТА, 5 април 2014 г.

13.00 ч. – Посрещане на Русенския митрополит Наум на площада пред храм „Св. Георги” в гр. Бяла (границата на Русенска епархия).

Протосингелът на Русенската св. митрополия предава на архиерея историческия жезъл на Русенските митрополити. Поклонение в храма. Приветствено слово от кмета на гр. Бяла – г-н Кольо Келерджиев и отговор на митрополита.

16.30 ч. – Посрещане на архиерея на централния площад в гр. Русе, където ще го очакват областният управител – г-н Венцислав Калчев, кметът на гр. Русе – г-н Пламен Стоилов, официални лица, свещеници, миряни.

16.45 ч. – Литийно шествие.

17.00 ч. – Молитвено последование пред катедралния храм „Света Троица”, по време на което архиереят поставя върху си поднесените му – епитрахил, малък омофор и митра.

17.30 ч. – Благодарствен молебен в катедралния храм.

Огласяване на Патриаршеското и синодално послание от пратеника на Св. Синод. Приветствено слово от архим. Виктор, протосингел на Русенската св. митрополия, в края на което той връчва на новоизбрания Русенски митрополит Наум архиерейските инсигнии – кръст и енголпие, принадлежали на неговите предшественици по катедра.

Слово на митрополит Наум.

18.00 ч. – Вечерно богослужение.

 

НЕДЕЛЯ, 6 април 2014 г.

08.00 ч. –Утринно богослужение в катедралния храм „Света Троица”.

08.30 ч. – Посрещане на архиерея при входа на храма.

09.00 ч. – Св. Литургия, отслужена от Русенския митрополит Наум и архиереи-гости от страната и чужбина.

10.30 ч. – Размяна на слова и приветствия от страна на архиереите и представителите на светската власт.

11.00 ч. – Прием в салона на Русенската св. митрополия, по време на който Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще приема поздравленията на духовниците и миряните от Русенска епархия и цялата страна, дошли да му засвидетелстват своето уважение.

Приканваме благочестивите християни да споделят духовната радост от посрещането на новия епархийски архиерей Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит г-н, г-н НАУМ в гр. Русе, като вземат молитвено участие в предстоящите празнични богослужения.

 

 

« предишна новинаследваща новина »