ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светейшият патриарх Неофит прие посланика на Р Турция в България

07 април 2014 23:00, Отдел "Връзки с обществеността"
Светейшият патриарх Неофит и посланикът на Р Турция в България

На 7 април Негово Светейшество патриарх Неофит прие в Синодната палата посланика на Р Турция в Р България г-н Сюлейман Гьокче по негова молба. Срещата бе протоколна и взаимно опознавателна. Тя премина в делови и сърдечен тон.

Като заяви желание да работи за издигане отношенията между двете държави на още по-високо ниво, г-н посланикът изрази разбирането си, че Божиите хора са водачи с голямо влияние върху народите и изрази дълбокото си и искрено уважение към Негово Светейшество патриарх Неофит, като най-значимия и уважаван духовен лидер в България и глава на една от най-важните институции в страната – Българската православна църква.

В хода на разговора бе обсъдено състоянието на имотите на БПЦ на територията на Р Турция, проблемите, свързани с потока сирийски бежанци, положението на турското малцинство в България и на българското малцинство в Турция и бе изразено желание, и от двете страни, да съдействат за разбирателството, спокойствието и мира в отношенията между двата народа и взаимното уважение на религиозните чувства на гражданите на България и Турция.

 

 

« предишна новинаследваща новина »