ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В с. Чупрене бе направено обновление на храма

13 април 2014 16:46, Видинска митрополия
В с. Чупрене бе направено обновление на храма

На 12 април – Лазаровден, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан направи обновление на ремонтирания енорийски храм „Св. Николай Чудотворец“ в с. Чупрене. Храмът бе ремонтиран със съдействието на много дарители, основният от които е г-н Любомир Живанкин, който е дарил средства, за да бъдат възвърнати обликът и благолепието на храма.

Преди тържественото богослужение Видинският митрополит направи водоосвещение, като поръси и извърши обновление на чупренския храм.

В светата Литургия, оглавена от митрополит Дометиан, взеха участие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, архимандрит Поликарп - председател на катедралния храм на Видин, както и йеромонах Нифонт - брат на Боровишката обител „Света Троица“. Молитвените последования изпълни иконом Рафаил - архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия заедно със своята презвитера и с послушника Калин от Боровишкия манастир.

Проповед върху отбелязваното събитие - Възкресението на Лазар - произнесе с благословението на митрополит Дометиан архимандрит Антим.

След светата Евхаристия митрополит Дометиан благослови вярващите и ги поздрави с обновлението на храма, като им пожела да не занемаряват присъствието си в Божия дом, а да го посещават, като се вдъхновяват за благ и спасителен духовен живот.

На присъстващите християни митрополит Дометиан раздаде иконки с лика на светителя Николай, за благословение и духовен спомен.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »