ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещенослужители и миряни от Софийска епархия на гроба на св. Йоан Рилски

21 октомври 2009 00:43, Софийска митрополия
  в храма , при гроба на св.Йоан Рилски

Поклонение до Рилската света обител по повод празника на всебългарския светец преп. Йоан Рилски Чудотворец бе организирано от братството при столичния катедрален храм „Св. Неделя”. По идея на предстоятеля на храма, ставрофорен иконом Мина Минчев, вече е създадена традиция - на 19 октомври в храма, който се намира в близост до пещерата, където се е подвизавал светецът, празничното богослужение да се извършва от софийски духовници и при молитвеното участие на миряни от столицата.

И тази година с благословението на Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, в църквата „Успение на св. Йоан Рилски”, при гроба, празничната св. Литургия бе отслужена от столичните свещеници: ставрофорен свещеноиконом Мина Минчев, протойерей Кирил Попов - предстоятел на храм „Св. Николай Чудотворец”, свещеник Йоан Чикалов - предстоятел на храм „ Св. Параскева”, свещеник Венцислав Тонов и дякон Петър Симеонов. По време на св. Литургия духовници и миряни изпитаха великата радост от молитвеното общение на мястото, където Рилският светец е живял, подвизавал се е, водил е и печелил духовни битки и накрая се представил в святост пред Господа.

В чест на празника братството на храм „Св. Неделя” тази година донесе дар - полиелей, който да благоукраси църквата.

Снимки: Нина Комарова
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

в храма , при гроба на св.Йоан Рилски в храма , при гроба на св.Йоан Рилскикрай пещерата на св.Йоан Рилскив храма , при гроба на св.Йоан Рилскиновият полиелейпещерата на св.Йоан Рилскипещерата на св.Йоан Рилскипещерата на св.Йоан Рилски храма , при гроба на св.Йоан Рилски храма , при гроба на св.Йоан Рилскив храма , при гроба на св.Йоан Рилскиаязмото при гробамолитвената скалаРилската гораРилската горачаст от групата

Аудио

Рилски м-р

« предишна новинаследваща новина »