ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов брой на детското списание „Камбанка”

15 април 2014 13:11, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Сп. "Камбанка"

В навечерието на празника Цветница излезе първи брой за 2014 г. на детското списание „Камбанка”.

Началните страници са посветени на библейската история за тържественото влизане на Господ Иисус Христос в град Йерусалим. Художничката Цветана Векова е илюстрирала житието на светите братя Кирил и Методий. Подобаващо е отразен и Празникът на празниците - Възкресение Христово. Подбраните разкази и приказки освен че са интересни, с посланията си насочват децата към придобиване на добродетели.

В рубриката „Светли имена” е представен Стоян Михайловски. Лабиринтът поставя задача пред малките читатели - да открият пътя между старите столици Плиска и Преслав. Подбрани са занимателни игри, кръстословица, откриване на разлики, мисловни задачи, картинки за оцветяване. Провокирани са кулинарните и сръчните способности на децата.

От страниците на списанието малчуганите ще научат молитва за Отечеството. Подрастващите ще прочетат любопитни факти около създаване на химна „Върви народе възродени”.

Още интересни четива и изненади очакват децата в богато и цветно илюстрираното списание ”Камбанка”, което може да се вземе безплатно от храм „Св. Атанасий” в гр. Варна.

 

 

Снимки

Сп. "Камбанка"
« предишна новинаследваща новина »