ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЕЛИКДЕНСКИ БЛАГОСЛОВ от Видинския митрополит ДОМЕТИАН

15 април 2014 19:56, Видинска митрополия
Видински митрополит Дометиан

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! РАДВАЙТЕ СЕ!

Възлюбени в Господа братя и сестри!

С този всепобеден поздрав, в пасхалното утро на благоуханната българска пролет се поздравяваме един друг, за да почувстваме непреходната радост на всеславното Възкресение Христово – празник на празниците, тържество на тържествата, по боговдъхновените слова на църковния псалмопевец – „Тази е победата, която победи света – нашата вяра!“ (1Йоан. 5:4), защото: “Ако пък Христос не е възкръснал, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра!" (1Кор.15:14) - ни благовести великият апостол на народите. В Христа Иисуса има сила "вярата, която действа чрез любов“ (Гал. 5:6). Ето защо Великден, Денят на Христовото Възкресение, е спасителният ден на божествения дар от Всеподателя Бога за всяко човешко същество – Живота, за чиста радост, творчество и вдъхновение! И да се стараем в земното си поприще да живеем правдиво, с твърда вяра и упование, че всеславното Възкресение на нашия Спасител е необходим Залог за безсмъртието на нашите души в светлите двори на Небесния ни Отец и благ Промислител. “Къде ти е, смърте, жилото? Къде ти е, аде, победата? Възкръсна Христос и животът тържествува“ - да бъде нашият пасхален и жизнеутвърждаващ празничен девиз!

Нека се стараем да възкресяваме в мислите и сърцата си онова, що е чисто, светло, братолюбиво и достойно за човешкия ни образ и неповторима личност, в изграждане на нашето лично, семейно и обществено добруване, като верни чада на нашия Небесен Отец и Промислител в доброто и достойни граждани на скъпата ни Майка Родина - България!

На всички вас, любезни читатели на сайта на Българската православна църква, от все сърце молитвено желая: в здраве, бодрост и крепки сили да бъдем озарени от незагасващата светлина на Възкръсналия Христа – Жизнодавеца, за да пребъдва в сърцата ни Неговият спасителен поздрав: “Мир вам! – Радвайте се!“

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 

На многая лета!

С неизменна във Възкръсналия Христа обич и благословение,

+ ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДОМЕТИАН

Великден

2014 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »