ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на Жениха

16 април 2014 19:27, Софийска митрополия
Негово Светейшество патриарх Неофит

В първите дни на последната седмица на Великия пост, която Църквата нарича Страстна седмица, защото е посветена на възпоменаниe за последните дни от земния живот на Спасителя Господ Иисус Христос - Неговите страдания, кръстна смърт и погребение, в митрополитската катедрала "Св. Неделя" бяха отслужени полагащите се вечерни богослужения.

По време на вечерните богослужби се изпълнява умилителното и дълбоко затрогващото всички вярващи сърца Последование на Жениха. То напомня за величието и страданията на Небесния Жених Христос и приканва християните към духовна бдителност както в тези последни дни на Страдалческата седмица, така и през целия съзнателен живот.

В последното чинопоследование (на Велики вторник вечерта) в катедралния храм Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит благослови десетките християни изпълнили храма, след като взе молитвено участие в богослужбата. Придружен от архимандрит Дионисий, началник-отдел "Богослужебен" към Св. Синод, и г-н Теодор Атанасов, началник на патриаршеския кабинет, Негово Светейшество даде лично благословение на вярващите, дошли и в тези дни да влязат в съборна молитва към Бога, за да получат от Него прошка и утешение.

 

 

Снимки

Негово Светейшество патриарх НеофитПоследование на Жениха в митрополитската катедралаПоследование на Жениха в митрополитската катедралаПротойерей Кирил ПоповПоследование на Жениха в митрополитската катедралаПротойерей Кирил ПоповПоследование на Жениха в митрополитската катедралаПоследование на Жениха в митрополитската катедрала
« предишна новинаследваща новина »