ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великденска благотворителна акция в храм „Св. Атанасий” гр. Варна

17 април 2014 10:43, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

Сдружение „Възход за Варна” съвместно с църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, организират великденска благотворителна акция.

На 19 април /събота/ от 10,00 ч., в двора на храма, деца от школите по изкуства към църквата ще боядисват великденски яйца, предоставени от „Възход за Варна”. С празнични изпълнения в инициативата ще се включат и децата от хор „Ангели” към православния храм. Децата включили се в милосърдната инициатива ще бъдат зарадвани с новия брой на детско списание ”Камбанка”.

В 12,00 ч. украсените яйца ще бъдат занесени в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Около 500 души, които този ден вземат храна от кухнята, ще получат към порцията си пъстро яйце и козунак, закупени от сдружението.

Председателят на „Възход за Варна” Чавдар Трифонов от години е ангажиран лично с осигуряване на съботното хранене на около 200 майки на деца с увреждания и хора в социална изолация.

В този ден още 45 семейства с ниско социално равнище, за които от години наред редовно всяка неделя се грижи църковното настоятелство при храма, ще получат пакети с храни. Козунаци и боядисани яйца, подготвени от енорията, също ще зарадват за празника хората в нужда. Всяка неделя от Великия пост християните от енорията организираха благотворителни инициативи, а на Цветница и благотворителен базар с предмети, ръчно изработени от тях. Събраните средства отиват в подкрепа на хора в тежко материално състояние.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »