ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин започнаха тържествени мероприятия във връзка с Димитровден

21 октомври 2009 17:07, Видинска митрополия
Чествания за Димитровден

В деня, когато се празнува паметта на св. вмчк Димитър Солунски, Видинската епархийска църква тържествува, а заедно с нея и цялото гражданство на богохранимия град Видин. Катедралният храм на старопрестолния град носи името на великия Солунски светец, който е и покровител и молитвен застъпник пред Бога за жителите на града и епархията. По този повод Видинска митрополия заедно с Община-Видин и културните институции в града организират тържествени събития в седмицата преди празничния ден. Присъствието на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на общоградските мероприятия винаги носи много радост, благословение и вдъхновение за жителите на крайдунавския град.

На 20 октомври от 18, 00 ч. в залата на Драматичния театър на Видин се състоя концерт, изнесен от Градския духов оркестър. Митрополит Дометиан заедно със своя викарий Велички епископ Сионий поздравиха присъстващия народ и поднесоха благопожелания на диригента и музикантите на духовия състав.

На 21 октомври Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан и епископ Сионий присъстваха на отбелязването на 50-годишния юбилей на Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев”. В приветственото си слово кириархът на Видинска епархия призова младежите да четат, да се просвещават, да крепнат в науките, за да израстват мъдри и достойни чеда на майка България.

От страна на митрополит Дометиан и Видинска митрополия бяха поднесени като дар и благословение книги за попълване архива на библиотеката и за ползване от любезните читатели.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Чествания за ДимитровденЧествания за ДимитровденЧествания за ДимитровденЧествания за ДимитровденЧествания за Димитровден

Аудио

Видин

« предишна новинаследваща новина »