ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник за Доростолска епархия в деня на преп. Иларион Велики - небесен покровител на Доростолския митрополит

21 октомври 2009 17:24, Доростолска митрополия
поздравление от ст. ик. Добри Чаков

Днес 21 октомври светата Църква чества преп. Иларион Велики и пренасяне мощите на св. Иларион, епископ Мъгленски. За Доростолска епархия тоя ден е особено значим, тъй като Доростолският митрополит носи името на преп. Иларион Велики, който е и негов небесен покровител.

В празничния ден Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Иларион отслужи св. Литургия в съслужение със свещеници от богохранимата му епархия и стечение на много народ, както от епархията така и отвъд Дунав, от Румъния.

След св. Литургия протосингелът на митрополията ст. ик. Добри Чаков от името на епархийския съвет, духовенството и вярващото изпълнение поздрави митрополит Иларион по случай именния му ден и му поднесе кошница с бели рози и пожелания за здраве, дълголетие и благодатно служение.

Приветствени слова към архиерея изказа и кметът на гр. Силистра инж. Иво Андонов с пожелание за дълголетно служение за чест на града. Поздравления отправиха и г-жа Цветана Цанова от Фонд 13 века България, гости от Румъния и миряни от епархията.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

поздравление от кмета инж. Иво Андонов

Аудио

Доростолска епархия

« предишна новинаследваща новина »