ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК И РАЗПЕТИ ПЕТЪК В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

19 април 2014 13:34, Бачковска света обител
Четене на св.евангелие

Изпълнявайки богослужебния канон, братството на Бачковската св. обител извърши последованието на тайнството Велик маслосвет за здраве и очистване от греховете. Елеоосвещението бе водено от епископите: Месемврийски Яков и Главиницки Йоан в съслужение с архим. Симон – игумен на св. обител и йеромонасите на манастира, Мартин, Павел и Йоан.

Всеки от присъстващите християни получи оздравителното помазание.

В манастира бяха боядисани 3000 яйца за раздаване на вярващите в деня на Възкресението.

~*~

На Велики петък, след отслужване на Царските часове, бе извадена и положена за поклонение Плащаницата Христова.

През целия ден вярващи преминаваха под масата на положението, наподобявайки символично Възкресението на Иисуса Христа.

Вечерта, в съборната църква на манастира, братството съвместно с пребиваващите в обителта епископи извършиха опелото на Пострадалия за изкуплението на човеците.

Службите на петъчния ден бяха огласявани от ангелогласното пеене на г-н Симеон Генов и придружаващите го певци от хор „Св. Роман Сладкопевец”. Вярващите ще имат възможност да се наслаждават на майсторското им пениеи на предстоящата Възкресна служба и по време на традиционното шествие с Чудотворната Богородица на Бачковския манастир на Втория ден на Великден.

 

 

Снимки

Освещаване на елеяМаслосвет!МиросванеМиросване - 2На десния клир!Боядисване на яйцата.Изнасяне на плащаницата.Поклонение пред всечестното "тяло".Начало на опелото Христово.
« предишна новинаследваща новина »