ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасха Христова във Видин

20 април 2014 16:16, Видинска митрополия
Пасха Христова във Виидин

В старопрестолния град Видин славното Възкресение Христово бе тържествено отбелязано и прославено от духовенство и благочестив народ.

Както всяка година, катедралният храм на Видин и останалите храмове из епархията бяха препълнени с благочестив народ, който очакваше с нетърпение и радост Възкресението на Господ и да чуе благия възглас: „Христос воскресе!”

В катедралния храм по традиция великденското богослужение се отслужва от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, който и тази година с архипастирска отговорност се помоли за своето вярно паство и преподаде архиерейско благословение в пълнота.

След прочитането на утринното Възкресно свето евангелие, митрополит Дометиан отправи благо слово към християнското множество, като го насърчи и вдъхнови да върви по пътя на възкръсналия Господ Иисус Христос.

Божествената света Литургия бе отслужена от Видинския митрополит в съслужение с храмовото духовенство.

С благословението на архиерея след евангелското четиво архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм, прочете Патриаршеското и синодално Пасхално послание.

След като цялото множество черкуващи се християни се причастиха със Светите Тайни, на вярващите за благословение от името катедралния храм бяха раздадени червени великденски яйца и козунаци.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »