ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

20 април 2014 16:50, Бачковска света обител
Игуменът, архим. Симон, предава йерусалимския огън на епископ Йоан

Светлото Възкресение на нашия Господ Иисус Христос бе тържествено посрещнато от братството на светата Бачковска обител, во главе с игумена на манастира архим. Симон и благословеното съслужение на Главиницкия епископ Йоан.

Тази година манастирът има радостта да посрещне Благодатния йерусалимски огън и да го предаде на вярващите, правейки ги съпричастни към чудото Господне.

В утрото на първия ден на Пасха, неделя, християните бяха посрещнати с „Христос воскресе” на портите на манастира от игумена архим. Симон, който им раздаде великденския хляб – козунак, пасхално яйце и книгите „Нов завет”, „Детска библия” и „Живот след смъртта” от проф. Дечко Свиленов.

***

„Второ” Възкресение бе отслужено в съборния храм на обителта, прогласявайки благовестието на различни езици, с което се напомня на вярващите за чудодейното първо явяване в плът на Иисус Христос пред апостолите след разпятието.

 

 

 

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Внасяне на Благодатния огън в съборния храм на манастираПламъче от Йерусалим за вярващитеВ очакване на ВъзкресениетоХристос воскресе!Христос воскресе из мертвих, смертию смерть поправ и сущим во гробе живот даровав!Прочитане на патриашеското и синодално Великденско посланиеВярващият народОтворете се порти!Пред манастира в неделя сутринтаПред манастираПред манастираАрхим. Симон поздравява вярващитеНека "малките" да дойдатНачало на Второто възкресениеНачало на Второто възкресениеАрхим. Симон възвестява евангелието на английскиЕвангелието на френскиЕвангелието на църковнославянскиВеликденски дар от манастира
« предишна новинаследваща новина »