ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническо ръкоположение в Ловеч

26 април 2014 14:06, Ловчанска митрополия
Свещеническо ръкоположение в Ловеч

На 26 април 2014 г., Светла събота - в катедралния храм „Света Троица” в Ловеч, Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил по древния чин на нашата св. Православна църква извърши свещеническо ръкоположение на дякон Михаил Ковачев.

Отец Михаил още от ученическата скамейка тръгва по пътя на спасителната вяра. През годините той проявява много усърдие и с всички сили помага при осъществяването на редица инициативи на Ловчанска св. митрополия. Много често може да бъде видян на клироса в катедралния храм „Света Троица”, където участва в службите като певец. Отец Михаил е епархийски координатор по духовна просвета, катехизация и култура за Ловчанска епархия; превежда и подготвя филмите, които се прожектират по време на Дните на православното кино в Ловеч; поддържа сайта на Ловчанска митрополия и върши още много други полезни неща, в които той доброволно съучаства като работник на Божията нива.

Радостно е, когато истински вярващи, ревностни и честни млади хора постъпват в редиците на благоговейния свещенически чин.

След св. Литургия митрополит Гавриил, за да подчертае небесното достойнство на свещеническия чин, сподели нещо, което му е казал един духовен старец, а именно това, че дори и хиляда царе да се съберат заедно, те не могат да отслужат един водосвет.

Нека пожелаем на благоговейния свещеник Михаил Ковачев много сили в правилното, ревностно и благочестиво следване на избрания от него спасителен път!

 

 

Снимки

Свещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в ЛовечСвещеническо ръкоположение в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »