ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхална света Литургия в Алботинския скален манастир „Възкресение Христово“

26 април 2014 14:20, Видинска митрополия
Пасхална света Литургия в Алботинския скален манастир „Възкресение Христово“

На 26 април с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе отслужена пасхална света Литургия в Алботинския скален манастир „Възкресение Христово“, който се намира между видинските села Раброво и Градец, в пределите на Кулска духовна околия.

Светата Литургия бе отслужена от архимандрит Поликарп и архимандрит Самуил, а молитвените песнопение изпълни Божият народ, който извърши голям подвиг с изкачването на труднодостъпното място, на което се намира манастирът и по този начин показа любовта си към Възкръсналия Господ Иисус Христос и Неговата света Църква.

След светата Литургия архимандрит Поликарп поздрави присъстващите и им благодари за търпението и ревността, с които показаха съпричастността си към благодатното дело - да се прослави и възкръсне от дълбокото забвение Алботинският скален манастир.

Архимандрит Поликарп като изказа благодарност към присъстващите, особено подчерта заслугите на архимандрит Самуил и неговите духовни чеда, които неимоверно се потрудиха за почистването, организацията и благолепното отслужване на светата Литургия в манастирската скална църква.

Богослужение на Алботинския манастир, след като той е разрушен, се извършва за трети път. Първите два пъти то бе организирано и отслужвано от викария на Видинския митрополит - Величкия епископ Сионий, който от първи май поема игуменството на Троянския манастир, а сега - от неговите духовни чеда.

След евхаристийното духовно тържество при извора на манастира бе направена почерпка за присъстващите и отново бе подчертано единството и братолюбието между вярващите.

Вярващите християни, изявили желание да присъстват и вземат участие в службата, бяха транспортирани безвъзмездно от Транспортна фирма „Алексиев“ от Видин до светата обител и обратно.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »