ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ за подпомагане на деца и семейства на инвалидизирани и загинали служители на структури на МВР

29 април 2014 13:55, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

За пета поредна година във Варна в средата на юни ще се проведе благотворителна кампания за подпомагане на деца и семейства на инвалидизираните и загинали служители на структури на МВР, Министерството на правосъдието – ГД “Изпълнение на наказанията” и Министерството на отбраната.

Патрон на кампанията “За децата на бащите-герои с респект и признателност” 2014 ще бъде Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. С организацията традиционно се заема Синдикалното дружество 003-Варна Синдикален алианс Сигурност в МВР, а традиционни съорганизатори са Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия, Зонален съвет на БФС. Тази година в организацията на кампанията ще се включат и Сдружението на жените военнослужещи и ВВМУ “Никола Вапцаров”.

И тази година в рамките на кампанията ще се проведе конкурс за разказ и есе “Приятел в нужда се познава”, който вече тече във варненските училища, благотворителен концерт и традиционният футболен турнир.

По време на мероприятията ще има разположени специални урни за дарения. Организаторите предвиждат такива да се поставят и в районните кметства, както и в църковните храмове.

“Надяваме се тази година да успеем да съберем повече средства, отколкото миналата година. Амбициите ни са да помогнем на 19 деца”, обяви на пресконференция днес Анатоли Атанасов.

Организаторите отчетоха как кампанията се е разраствала през годините и споделиха, че освен набирането на средства, за тях е важно, че чрез участието на деца и техни родители в благотворителност, се събужда техният интерес към подобни благотворителни инициативи.

 

Банковата сметка за дарения:

Синдикален Алианс Сигурност в МВР-САСМВР:

IBAN: BG23UBBS80021075015730

/при превод по сметката изрично да бъде упоменато основанието за превода/.

 

Видео с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=cNcVFgAiPj8&feature=youtu.be

 

 

« предишна новинаследваща новина »