ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪОБЩЕНИЕ за празника на св. равноапостолни Кирил и Методий и 61-годишнината от възстановяването на Българската патриаршия

07 май 2014 17:04, Българска Патриаршия

На 11 май се чества паметта на светите равноапостолни Кирил и Методий. По този повод и по повод 61-годишнината от възстановяването на Българската патриаршия, съгласно решение на Св. Синод, в ПКСХП "Св. Александър Невски", чийто северен престол е посветен на светите Братя, ще бъде отслужена съборна архиерейска света Литургия. Непосредствено след светата богослужба ще се извърши празничен молебен за благоденствие и просперитет на българския народ и Българската патриаршия.

Светата Литургия ще бъде отслужена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий в съслужение с храмовото духовенство.

Благодарственият молебен ще бъде възглавен от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в съслужение с архиереи на БПЦ-БП.

Начало на светата Литургия - 9,30 ч.

Начало на благодарствения молебен - ок. 11 ч.

След светите богослужби в приемния салон на Синодалната палата ще бъде даден кратък прием от Българския патриарх за благословение на честния клир и верните чеда на родната патриаршия.

Отечески се приканват православните християни да вземат молитвено участие в светите богослужби.

 

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »