ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новостроящият се храм "Св. Рождество Христово" в столичния район "Младост" е вече на кота 1

06 май 2014 21:55, Софийска митрополия
Празничен водосвет

В навечерието на големия християнски празник Гергьовден, пред новостроящия се храм „Св. Рождество Христово” в р-н ”Младост” бе отслужен водосвет от ик. Димитър Генчев – председател на инициативния комитет за построяването на храма. Бе раздаден агнешки корбан, специално подготвен за случая от ръководството на община „Младост”.

На тържеството присъства кметът на общината д-р Цвета Авджиева, която е член на инициативния комитет и полага особено големи усилия, този първи нов храм в целия р-н „Младост” да отвори врати още догодина. За да споделят празника, бяха дошли жители от района, строители на обекта и дарители. На 25 април т.г., месец и половина след началото на строителството, бе излят бетон в основите и храмът вече достигна кота 1.

Изграждането на храма се осъществява по одобрен проект, изработен безвъзмездно от арх. Казаков и неговия екип, и издадено разрешение за строеж на осигурен терен от около 4 дка на бул. "Филип Аврамов", предоставен от Министерството на отбраната през 2012 г., УПИ ХІІ – 6096, 6119, кв. 2Б, ж.к. „Младост 3” по устройствения план на град София. Проектът разчита на доброволните дарения и спомоществователство на жителите на района и на фирмите, представени на територията на район „Младост”, като стойността на дейностите е 1 млн. лева.

Всеки който желае може да участва в благотворителната кампания за набиране на дарения, като изпрати SMS с кратък текст на латиница DMS MLADOST на единен дарителски номер 17777.

За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1sms e 1.00 лв.

За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1.20 лв. с ДДС.

Или като преведе средства по следната дарителска сметка: IBAN BG95SOMB91301050536001BIC SOMBBGSF”ОБЩИНСКА БАНКА” АД

 

 

 

Материалът е изготвен с любезното съдействие на Община „Младост”
Снимки: Стела Цакина, секретар на МКБППМН СО Район Младост

 

 

Снимки

Новостроящият се храмНовостроящият се храмНовостроящият се храм Празничен водосвет Празничен водосвет Новостроящият се храм Празничен водосвет   Празничен водосвет
« предишна новинаследваща новина »