ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчански митрополит Гавриил възглави богослуженията в Зографския манастир за деня на св. вмчк Георги (с фоторепортаж)

09 май 2014 11:49, Ловчанска митрополия
Празнични служби в Зографския манастир

И тази година празникът на св. великомъченик Георги беше отбелязан с особена тържественост в Зографския манастир. По покана на манастирския събор празничните богослужения бяха оглавени от Ловчанския митрополит Гавриил. Тържествената прослава към светеца започна на 5 май в 20 ч. с всенощно бдение, което продължи през цялата нощ и завърши с божествена света Литургия, отслужена от Ловчанския митрополит Гавриил и Абаканския и Хакасски архиепископ Йонатан.

Поради лошото време литията с чудотворната икона на св. Георги беше извършена на другия ден - 7 май, след светата Литургия, която беше оглавена от митрополит Гавриил и Саратовския митрополит Лонгин.

В същия ден църковната делегация от България посети Ватопедския манастир, където имаше възможност да се поклони на чудотворните икони на Божията Майка – Утешение, Ктиторска, Всецарица и др., както и на мощите на св. Йоан Златоуст (от които лявото ухо се е запазило напълно нетленно).

Заедно с придружаващите го духовници и миряни Ловчанският митрополит Гавриил беше приет от игумена на Ватопедския манастир – архим. Ефрем. В процеса на разговора беше обсъдена и възможността Поясът на Пресвета Богородица, който се пази във Ватопед, да посети България. Архимандрит Ефрем обеща тази възможност да бъде сериозно обсъдена от събора на манастира.

За повече информация виж: http://eparhia-lovech.com

 

 

Снимки

Празнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастирПразнични служби в Зографския манастир
« предишна новинаследваща новина »