ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Столичният храм "Св. св. Кирил и Методий" ще посрещне храмовия си празник с духовни и културни тържества

10 май 2014 13:12, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

Председателят на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. „Г. Вашингтон” № 47) Негово Високоблагоговейнство ик. Александър Георгиев кани вярващите на храмовия празник - 11 май 2014 г. - да се включат в духовните и културни тържества, които ще се състоят там в 4-та Неделя след Пасха ­- на Разслабления.

Св. Литургия започва в 9,00 ч. и ще бъде оглавена от протосингела на Софийска св. митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов.

Специален гост на храмовия празник ще бъде министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, която е изявила желание да уважи тържеството заедно с още 15 директори на училища, които носят имената на просветителите на българския народ св. братя Методий и Кирил.

След края на богослужението в храма ще се състои концерт с църковни песнопения, изпълнени от Младежки камерен хор "Св. св. Кирил и Методий" (при храма-домакин, София), Мъжки хор при Старинен храм "Св. Петка" (София) и Смесен камерен хор "Гаудеамус" (Пловдив).

В Лекционната зала на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба на Школата по църковна дърворезба, която ще бъде заобиколена и от прекрасните художествени и фотографски творби на победителите в синодалния Национален конкурс "Възкресение Христово - 2014".

З А П О В Я Д А Й Т Е !

ЗАЕДНО ДА ПОЧЕТЕМ СВ. БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, КОИТО ПО БОЖИЯ МИЛОСТ ДАРИХА НА НАРОДА НИ ПОЗНАНИЕТО ЗА СВЕТЛИНАТА ХРИСТОВА И ПЪТЯ НА ВЕЧНОТО СПАСЕНИЕ!

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »