ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 15 май в Софийската духовна семинария ще се състои беседа за милостинята и социалната дейност на Църквата

14 май 2014 14:11, СДС
Софийската духовна семинария

На 15 май (четвъртък) 2014 г. от 14,15 ч. в сградата на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ ще се проведе беседа на тема християнско милосърдие и ще бъдат раздадени награди от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил на победителите в конкурса за семинаристи и студенти по богословие, посветен на дяконията и милостинята, организиран от православната фондация "Милостив".

Свещ. доц. д-р Стоян Чиликов, проф. д-р Божидар Андонов и доц. Костадин Нушев, заедно с учениците и учителите на Софийската духовна семинария ще разсъждават върху темата за милосърдието, както и за предизвикателствата, необходимостите и възможностите за развиване на социалната дейност на Българската православна църква.

Като част от събитието ще бъдат наградени победителите от конкурса за есета, посветен на дяконията и милостинята, организиран от фондация "Милостив" (milostiv.org/essay). Техните имена са:

Категория ученици-семинаристи:

І награда - Ивелин Василев

ІІ награда - Иван Тупаров

ІІІ награда - Симеон Тричков

Тримата победители в тази категория са възпитаници на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

Категория студенти по богословие:

І награда - Василианна Мерхеб (Богословски факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

ІІ награда - Ангел Карадаков (Богословски факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

ІІІ награда - Галя Герганова-Стоянова (Православен богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий").

Текстовете на участниците предлагат широк обхват от разбирания за милостинята като висока добродетел и конкретни примери, идеи за проекти и дейности в тази насока. Поставяйки важни въпроси от позицията на своите различни гледни точки, те изискват и провокират дебат.

Наградите ще бъдат връчени лично от председателя на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП - Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, силно ангажиран със социалната дейност на Църквата, което може да се види както от множеството милосърдни негови дела, така и чрез широкия обхват от дейности, развивани в Ловчанска епархия.

 

 

« предишна новинаследваща новина »