ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмовото духовенство взе участие в откриването на новата детска градина в столичния квартал "Горубляне"

19 май 2014 13:27, Софийска митрополия
Откриване на детска градина в Горубляне

По покана на общинското ръководство на район "Младост" храмовото духовенство взе участие в откриването на обновената и разширена нова детска градина "Шарл Перо" в столичния хвартал "Горубляне". Отците с празничен водосвет и молитва за децата откриха новата придобивка за местните жители.

На тържеството по-случай откриването на детската градина присъстваха г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, д-р Цвета Авджиева - кмет на район "Младост", г-н Валентин Ночев - кметски наместник на кв. "Горубляне", представители на Столична община. Родители и множество деца изпълниха двора на детската градина.

След тържествения водосвет приветствено слово произнесе г-жа Фандъкова, която похвали ръководството на община "Младост" за изпълнената работа, благодари и на родителите и жителите на квартал "Горубляне" и ги поздрави с новата придобивка.

След това храмовото духовенство заедно с гостите посетиха сградата и поръсиха всички зали и стаи на новата детска градина със светена вода.

Празникът завърши в добро настроение и с надежда, че тази детска градина ще може да приюти всички деца на местните жители на столичния квартал "Горубляне".

Текст: протойерей Лазар Георгиев

 

 

Снимки

Откриване на детска градина в Горубляне Откриване на детска градина в Горубляне Откриване на детска градина в Горубляне Откриване на детска градина в Горубляне
« предишна новинаследваща новина »