ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бе открита новата учебна година по дърворезба в с. Иново

29 октомври 2009 17:43, Видинска митрополия
Село Иново

На 29 октомври с тържествен водосвет и празнична програма бе дадено началото на новата учебна година по дърворезба, рисуване и занаятчийство във видинското с. Иново. С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан водоосвещението отслужи и преподаде архипастирското благословение и поздрав архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

От тази година Дърворезбарската школа ще се помещава в обновената за тази цел сграда на читалището „Св. Паисий Хилендарски” в с. Иново. До момента школата е засвидетелствала своя успех чрез различни изяви, някои от които са благоукрасата на новопостроени храмове и параклиси из видинска епархия.

На тържеството по откриването на новата учебна година присъстваха представители на областния управител на гр. Видин, на кмета на община Видин, много кметове от съседните населени места, представители на културни, обществени, политически и медийни организации. За тържественото откриване домакините бяха подготвили изложба, която зарадва гостите и обнадежди всички, че успехите на школата ще бъдат през новата година все по-големи за радост и утвърждение на националното богатство на България.

Снимки: йеромонах Евтимий
Озвучаване: Боряна Николова

 

 

Снимки

Село ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело ИновоСело Иново

Аудио

Видинска епархия

« предишна новинаследваща новина »