ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. Радомир

23 май 2014 14:00, Софийска митрополия
Храм "Св. Мина"

С благо дело завърши милосърдната инициатива на столичния храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно Предградие” – София (ул. „Старата църква” №28), в който над 90 дни енорията събира средства за Мария от град Радомир, тежко болна от мускулна атрофия.

Преди 4 месеца предстоятелят на храма протойерей Серафим Петров научава от свои духовни чеда и от предаване на ТВ 7 за тежкото заболяване на момичето, която е родом от град Шумен. Мария е с турски произход, но от много години живее в Радомир заедно с майка си, която се грижи за нея.

В Неделя 5-та след Пасха - на Самарянката, председателят на църковното настоятелство о. Серафим, заедно с Иво и баба Цветана, благочестиви и практикуващи християни от енорията на храм „Св. Мина”, посетиха болното момиче в гр. Радомир, за да намалят според силите си нейната болка и да й дарят малко утеха. Мария е от 15 години на легло, липсват й средства за лекарства, както и нужната грижа на физиотерапевти, които да облекчат трудния й живот .

Протойерей Серафим предварително бе организирал в храм „Св. Мина” събиране на средства за Мария и, въпреки че енорията е бедна, православните християни събраха за непознатата девойка 600 лева с искреното желание да й помогнат. Към тях те добавиха и продукти, които й бяха дарени по време на гостуването в Радомир. Запознавайки се на място с проблема на Мария и утешавайки я, че Бог ще й даде сили в нелекия й живот, отецът и неговите спътници предадоха продуктите и средствата на болното момиче с обещание, че винаги ще се молят за нея.

Храмовото духовенство и църковното настоятелство към храм „Св. вмчк Мина” благодарят на всички, които се включиха в благотворителната акция, и пожелават все повече хора да бъдат щедри, а Бог ще ги възнагради за щедростта, която проявяват и особено към тези, които страдат и боледуват. От името на протойерей Серафим Петров и църковното настоятелство: бъдете благословени, мили приятели и дарители на храм "Св. вмчк Мина"!

~~~

Желаещите да помогнат на Мария, могат да се свържат с нея чрез храм "Св. Мина", гр. София - 1323, кв. "Модерно предградие", ул. "Старата църква" № 28, тел. 02/927 26 26; 02/927 64 64, прот. Серафим Петров.

Снимка на храма: www.hramove.bg

Снимки

Даряване на средстватаБолящата МарияСреща на добротоХристиянско добротворство
« предишна новинаследваща новина »