ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествен концерт в памет на митрополит Кирил Видински

23 май 2014 23:22, Видинска митрополия
Тържествен концерт в памет на митрополит Кирил Видински

На 23 май в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин се проведе тържествен концерт по повод 100-годишнината от блажената кончина на Видинския митрополит Кирил.

Концертът се осъществи с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и с благословението на Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Калиник, в изпълнение на църковни песнопения от Мъжки хор при Врачанска митрополия и Представителен хор при Врачанска света митрополия „Св. Софроний еп. Врачански“, гр. Враца.

Концертът бе изпълнен под диригентството на Негово Преосвещенство Траянополския епископ Киприан, викарен епископ на Врачанския митрополит Калиник.

Концертът бе открит от архимандрит Поликарп, който в края на концерта благодари на гостите от Враца и им пожела да разнасят славата на православната църковна музика не само в България, но и по целия свят.

След концерта епископ Киприан изказа благодарността си към Видинския митрополит Дометиан за поканата да вземат участие в тържествата по повод 100-годишнината от кончината на Видинския митрополит Кирил и се помоли Бог да дава сили, здраве и дългоденствие на митрополит Дометиан, свързан с митрополит Калиник от дълготрайно приятелство и братство.

Присъстващите на концерта бяха удивени и очаровани от изпълненията и изказаха благодарност към организаторите за тази духовна радост и благодат.

За повече снимки посетете галерия http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »