ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” открива своята първа кандидатстудентска кампания

26 май 2014 20:19, Българска Патриаршия
ПРИЕМ НА КАНДИДАТИ В ПРАВОСЛАВНАТА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ

В първия работен ден на юни – 02.06.2014 г. стартира кандидат-студентската кампания за прием на студенти за учебната 2014/2015 година в новооткритата Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ , гр. Пловдив.

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите академията могат да се реализират като свещенослужители и църковнослужители във ведомствата на Св.Синод на БПЦ-БП, в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

Курсът на обучение в Духовната академия е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование. Формите на обучение са две – редовна и задочна.

За студенти в Духовната академия се приемат български и чужди граждани, завършили средно образование при следните условия:

Завършилите духовни семинарии и паралелен курс при Софийската духовна семинария кандидат-студенти постъпват в Духовната академия без приемен изпит при общ успех от дипломата Добър 4.00.

Всички останали кандидат-студенти се явяват на кандидатстудентски изпит (събеседване) по предварително обявени за целта теми. Класирането на кандидатите става по бал, който се формира от общия успех от дипломата за средно образование, оценките по БЕЛ и История, и оценката от кандидатстудентския изпит.

Жени могат да кандидатстват само за задочна форма на обучение. При Духовната академия има пансион, който студентите при желание могат да използват.

Необходими документи за кандидатстване:

Кандидат-студентите подават следните документи:

- Заявление по образец до Ректора на Духовната академия;

- Свидетелство за православно кръщение;

- Диплома за завършено средно образование;

- Препоръчително писмо от епархийския архиерей /по служебен път/;

- Автобиография;

- Медицинско свидетелство.

 

В А Ж Н О !

Прием на молби за кандидатстване се подават: от 02 юни до 30 юни 2014 г.

Изпит: 10 юли 2014 г.

Документи се приемат всеки работен ден от 8,30 ч. – 17,00 ч. в канцеларията на Академията на адрес: гр. Пловдив, бул. „Шести септември“ № 181 до 30 юни 2014 г.

или на e-mail: info@duhovna-akademia.org

За справки и допълнителна информация:

тел./факс: 032/ 664 354; 0893/326732

уебсайт: www.duhovna-akademia.org

 

 

Снимки

ЛОГО на ПДА "Св. св. Кирил и Методий"
« предишна новинаследваща новина »