ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в посветения на празника столичен храм

30 май 2014 01:25, Софийска митрополия
Столичният храм "Възнесение Господне"

На Възнесение Господне - Спасовден, Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи св. Литургия в столичния храм „Възнесение Господне” в кв. "Ситняково", който вече четвърта година отбелязва своя храмов празник.

В богослужбата взеха участие архимандрит Теофан, ставроф. ик. Ангел Ангелов - и.д. протосингел на Софийска митрополия, ик. Кирил Дидов - духовен надзорник на епархията, свещеник Валентин Тупаров - предстоятел на тържествуващия храм, протойерей Серафим Петров, свещеник Климент Тупаров, свещеник Бисер Костадинов, свещеник Методий Корчев и дякон Васил Танев.

Да вземат молитвено участие в св. Литургия, дойдоха основните дарители на новия и благолепен храм - г-н Лъчезар Николов и неговото семейство.

Прекрасно украсената с цветя църква събра християни от цяла София, дошли да почетат Господския празник въпреки работния ден.

Красивите и дълбокосъдържателни песнопения в негова чест бяха изпълнени от сборна група певци, ръководени от г-н Андрей Касабов, секретар на Софийска митрополия.

В края на богослужението епископ Григорий се обърна към множеството вярващ народ с пастирско слово, в което говори за духовната същност на чествания празник. Той обърна внимание на евангелските думи, с които се описва това събитие, а именно, че докато е говорил Христос с апостолите, благославяйки ги, Той започнал да се възнася на небето, което означава, че и до днес Господ Иисус Христос не престава да благославя онези, които се Нему уповават.

Владиката благодари на отец-предстоятеля, на основния ктитор г-н Лъчезар Николов, който продължава да обогатява и разкрасява храма, така че той да се превърне в една от най-красивите софийски църкви, и пожела Бог да му въздава за негово добротворство.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Столичният храм "Възнесение Господне" Столичният храм "Възнесение Господне" Празнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеЧастица от Голготския кръстЧастица от Голготския кръстПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеБраницки епископ ГригорийПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеДарителите на храмаВ храмаПразнична литургия в чест на Възнесение ГосподнеВ храмаПразнична литургия в чест на Възнесение Господне
« предишна новинаследваща новина »