ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. Русе

03 юни 2014 13:30, Русенска митрополия
Честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. Русе

На 2 юни 2014 г. пред Паметника на свободата в гр. Русе се състоя тържествено честване по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, придружен от свещеници от града, отслужи молитва за упокоение душите на загиналите за свободата и независимостта на България. След молитвата той се обърна с кратко слово, в което изтъкна, че падналите за Отечеството са изпълнили на дело Господните слова: „Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели” (Йоан. 15:13).

Пред паметника бяха поднесени венци и цветя от държавни и общински институции, политически партии, училища и много граждани. В изпълнение на градския духов оркестър тържествено прозвуча Химнът на Република България. Точно в 12,00 ч. сирените ознаменуваха едноминутно мълчание в почит на героите, дали живота си за Родината.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. РусеЧестване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в гр. Русе
« предишна новинаследваща новина »