ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на народните будители в гр. Брегово

02 ноември 2009 15:59, Видинска митрополия
Свето кръщение на деца от гр. Брегово

Денят на народните будители бе тържествено отбелязан във Видинска епархия. Във всички храмове из епархията бе отслужена светата божествена Евхаристия и молитвени последования за духовно и социално благоденствие на българския народ. Молитвено се изпроси и благодатната подкрепа и покровителство на просиялите в святост от рода български. Из цялата епархия бяха организирани духовни тържества.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в празничното отбелязване на деня на народните будителите в гр. Брегово се включи и Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Тържествата в гр. Брегово започнаха с общо кръщение в храм „Успение Богородично” на 13 деца. Малчуганите приеха светата Православна вяра от Негово Преосвещенство епископ Сионий, а бяха възприети от купела от г-жа Илияна Кръстева, директор на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Брегово.

Празникът продължи с почерпка по повод благодатното тържество на вярата. По-късно с факелно шествие ученици и гости се отправиха към залата на местното читалище, където празничното настроение за сетен път бе приповдигнато с богато организиран програма - концерт посветен на народните будители.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Свето кръщение на деца от гр. БреговоСвето кръщение на деца от гр. БреговоСвето кръщение на деца от гр. БреговоСвето кръщение на деца от гр. БреговоСвето кръщение на деца от гр. БреговоСвето кръщение на деца от гр. БреговоПочерпка след сетото кръщение.велички епископ Сионий с г-жа Кръстева в СОУ "СВ.СВ. Кирил и Методий" гр. БреговоФакелно шествие

Аудио

Видинска епархия

« предишна новинаследваща новина »