ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в Ловеч

08 юни 2014 18:13, Ловчанска митрополия
Св. Петдесетница в Ловеч

Много от храмовете в Ловчанска епархия са посветени на Светата Единосъщна, Животворяща и Неразделна Троица. И днес, когато светата Православна църква празнува своя исторически рожден ден, освен духовната радост, обилно произтичаща от естеството на празника, много вярващи имат и още един допълнителен повод за радост. Това е празникът на техния храм, там където те се черкуват, изповядват, причастяват; където водят своя духовен живот в Христа.

На Петдесетница празнува своя храмов празник и катедралният храм в престолния на епархията град Ловеч. Празнично бият църковните камбани в неделното утро, радостно е чувството, споделяно между вярващите, когато си честитят празника и си пожелават: „На многая лета!”

Св. Литургия отслужи тук Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с архим. Викентий Митев, ставр. свещеноик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Любомир Казашки, свещеноик. Вениамин Павлов и свещ. Михаил Ковачев.

Скъпи гости от братска Украйна подсилиха празничната радост.

По традиция след празника бе осветен корбан и бе дадена празнична трапеза.

 

 

 

Снимки

Св. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в ЛовечСв. Петдесетница в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »