ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийската семинария - на челно място сред средните столични училища

08 юни 2014 19:08, СДС
Седем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинария

Седем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинария с участието си в регионалната „Цветната олимпиада“ и така се наредиха на второ място сред софийските средни училища, като показаха отлични учебни резултати.

Олимпиадата, която има за цел да мотивира учениците (VIII - XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски, френски и немски език, математика и информационни технологии се организира от фондация „България си ти“, съвместно със Столична община и Регионалния инспекторат по образование, София-град. Тя се проведе в рамките на една седмица и в нея се включиха стотици ученици от 12 училища от София-град и София-област, между които и възпитаници на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски“.

На 6 юни т. г. в Младежкия театър се състоя официално награждаване на победителите в първия кръг на олимпиадата. Събитието бе тържествено открито с църковни песнопения, изпълнени от хора на Софийската духовна семинария. Победителите бяха наградени и лично поздравени от г-н Найден Найденов, главен координатор на Сдружението, г-н Георги Шарапов, зам.-главен редактор на издателство „Просвета“, г-н Йордан Вакъвчиев, управител във верига магазини „Технополис“.

Семинаристите взели активно участие в надпреварата за знания се представиха отлично по: информационни технологии, математика, български език и литература. Възпитаниците на Свети-Йоановата школа получиха грамоти за седем първи места.

Победители в надпреварата по информатика са Цено Конов и Димитър Стамберов от 8 клас, с отлични резултати завършиха състезанието по математика Даниел Георгиев, Александър Ризов и Йосиф Калчов от 9 клас. По предмета "Български език и литература" са отличени учениците Стоян Стоянов и Александър Асатрян за своите прекрасни есета на тема „България си ти“. Отличното представяне на семинаристите е в резултат от подготовката им в учебните занятия.

И. д. ректорът на семинарията - г-н Димитър Костадинов, който присъства на церемонията, получи лично наградата и грамотата за престижното второ място по спечелени награди сред всички софийски училища в града и областта.

На 16 юни ще се състои финалният кръг, където комисия в състав от представители на БАН, университети и дипломатическия корпус ще определи националните победители и т.нар. отбори на „България си ти!” по учебните предмети. Да пожелаем успех на учениците от Софийската духовна семинария и на предстоящото състезание и както досега - да покажат отлични резултати!

Допълнителна информация за проведената олимпиада и наградените есета може да откриете на сайта на семинарията: www.sofia-seminaria.org

Текст: Слави Спасов, Весела Игнатова
Снимки: Слави Спасов

 

 

Снимки

Откриване на церемониятаСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияСедем първи награди спечелиха учениците от Софийската духовна семинарияИ.д. ректорът на СДСеминария - г-н Д. Костадинов
« предишна новинаследваща новина »