ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 11. 06. 2014 г.

17 юни 2014 04:23, Българска Патриаршия

На своето редовно заседание на 11 юни 2014 г. Св. Синод разгледа писмо на Старозагорския митрополит Галактион, с молба, по повод писмо на Сдружението на каменарите в България, да бъде определен православен светец за техен покровител, като Сдружението на каменарите предпочита техният празник да бъде 29 юни – Петровден. Св. Синод Р Е Ш И:

Определя св. ап. Петър за покровител на Сдружението на каменарите в България и 29 юни – празникът на Светите върховни Първоапостоли Петър и Павел - за празник на Сдружението на каменарите в България.

+++

Във връзка с писмо на г-н Васил Лязе, председател на Българската екзархийска фондация в гр. Истанбул, Турция, с молба да бъде изпратен свещенослужител на БПЦ, по възможност йеромонах, който да замести свещеноиконом Ангел Велков през време на годишния му отпуск за периода 1 - 31 юли 2014 г., като отслужва последованията и духовно обгрижва живеещите в българската колония в Истанбул, Св. Синод Р Е Ш И:

Определя йеромонах Пахомий, игумен на Дивотинския манастир „Св. Троица”, да замества иконом Ангел Велков по време на годишния му отпуск и да отслужва богослуженията в храмовете в град Истанбул за периода 1 – 31 юли 2014 година.

Да бъде подготвено и изпратено писмо до Вселенския патриарх с молба за благословение и разрешение за пребиваването на отец Пахомий в Истанбул.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »