ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 12. 06. 2014 г.

17 юни 2014 04:30, Българска Патриаршия

Във връзка с писмо на Константинополския патриарх Вартоломей, с което съобщава, че на проведения от 6 – 9.ІІІ. т.г. Събор на Предстоятелите на Поместните Православни църкви в Истанбул, е разгледал решение на епископската конференция на Епископските събрания на Северна и Южна Америка за учредяване на отделно епископско събрание в Канада и включването на страните на Централна Америка, извън САЩ в Събранието на Южна Америка, създавайки следните епископски събрания в Америка:

1. Канада

2. САЩ

3. Латинска Америка

според решението на Събора.

Св. Синод Р Е Ш И: приема писмото на Вселенския патриарх за новите епископски събрания в Америка, за сведение. Да бъде подготвено и изпратено писмо на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, с което да му се извести за новите епископски събрания в Америка.

+++

Във връзка с писмо на архимандрит Вартоломей, Гл. секретар на Вселенската патриаршия, с приложено писмо на митрополита на о-в Родос Кирил, с покана за участие на представител на БПЦ на Третия международен конгрес на Мрежата на Вселенската патриаршия за пастирско служение в областта на здравеопазването на тема: „Травмата”, който ще се проведе между 8 – 12.Х.2014 г. на о-в Родос, Св. Синод Р Е Ш И: определя Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, заедно с ик. Кирил Дидов, да вземе участие в работата на Третия международен конгрес на Мрежата на Вселенската патриаршия за пастирско служение в областта на здравеопазването, който ще се проведе на о-в Родос от 8-12.Х.2014 година.

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »