ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В ДЕНЯ НА СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ САЙТЪТ НА БПЦ ОТБЕЛЯЗВА 5 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОТКРИВАНЕ

19 юни 2014 12:28, Българска Патриаршия

На 19 юни 2014 г. Официалният сайт на Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия отбелязва 5 години от своето откриване.

Днес празнуваме паметта на атонския подвижник преп. Паисий Хилендарски, който придоби святост след като се потруди със смирение, перо и молитва на Св. Гора, а в България – с проповед и отеческа любов, за да пробуди българското съзнание и да ни припомни колко е Богу угодно и важно за нас да помним и живеем своята православна вяра и да пазим своя род и език.

Както пише досегашният духовен ръководител и наставник на сайта Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, „в дейността си синодалният сайт продължава с паисиевски дух да вдъхновява, да проповядва, да въцърковява тези, които не познават духовната сладост на нашата православна вяра, а верните - да утвърждава в подвига на християнския живот” (виж цялото слово на митрополит Йоаникий по случай 4-та годишнина на сайта в: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=112968 ).

На 16 юни 2014 г. по решение на Св. Синод митрополит Йоаникий повери отговорността и грижата за Официалния сайт на БПЦ-БП на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Така екипът на електронния официоз на Св. Синод влиза в 6-та година от изпълняването на своята духовно-просветна мисия с нов ръководител и с готовност за все така ревностно служение на светата ни Църква.

Честита 5-та годишнина от стартирането на Официалния сайт на БПЦ-БП: на Светейшия Български патриарх Неофит и членовете на Св. Синод, на всички наши читатели, сътрудници и, разбира се, на целия ни екип: досегашния наставник на сайта митрополит Йоаникий и новия ни ръководител - митрополит Серафим, главния редактор, редактора „История, документи на БПЦ и богословие”, регионалните епархийски редактори, фотографа, преводача, коректорката, машинописката и специалистите на "ДейтаМплант" ООД! От Бога здраве и преуспяване чрез взаимно служение и любов в име Господне! Амин.

Десислава Панайотова - главен редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП

 

 

« предишна новинаследваща новина »