ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА КАНЦЕЛАРИЯТА НА РУСЕНСКАТА СВ. МИТРОПОЛИЯ

20 юни 2014 14:36, Русенска митрополия
Русенска св. митрополия

Във връзка с някои манипулативни публикации и коментари на псевдожурналисти и „църковници”, относно назначения от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум независим финансов одит в Русенската св. митрополия, имащ за цел да установи реалното финансово състояние на Русенска епархия към момента, Канцеларията на Русенската св. митрополия намира за необходимо да поясни:

Решението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум да назначи независим финансов одит на Русенската св. митрополия, съгласно чл. 81, т. 1 от Устава на БПЦ-БП, е продиктувано от множеството постъпили до него сигнали от страна на представители на местната гражданска власт и общественици за вероятни злоупотреби на длъжностни лица.

За хода на проверката и установените до момента факти Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е информирал своевременно Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

След приключването на назначената проверка Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще предостави пълния доклад на одиторите на вниманието на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод.

Русенската св. митрополия, чрез компетентните органи и българската прокуратура, ще потърси отговорност от всеки дръзнал да оклевети Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и подведомствената му канцелария на базата на лъжи, злонамерени изказвания и хули.

 

От Канцеларията на Русенската св. митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »