ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан по повод жертвите от пороя в гр. Варна

20 юни 2014 16:40, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

От все сърце отправяме непрестанни молитви към Всеподателя Бога да приеме в селенията на праведните душите на загиналите наши братя и сестри. На техните близки да даде утешение, позовавайки се на св. ап. Павел, да бъдем Господни и в смъртта: „Знаем, че когато земното наше жилище, тая хижа, се разруши, ние имаме от Бога дом на небесата, жилище, неръкотворно, вечно" (2 Кор. 5:1).

Над ранените и пострадалите призоваваме Божията милост и утеха в този труден момент, както от наше име, така и от името на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, и досточтимите архиереи - членове на Св. Синод.

Призоваваме всички всечестни братя и сестри да окажат съдействие според силите си на нуждаещите се. От енорията на Морския храм „Св. Николай Чудотворец” и Духовно-просветния център са подготвили топла храна за нуждаещите се, която се раздава съвместно с Българския червен кръст на мястото на бедствието.

Нека в тези дни, изпълнени с печал, да се обединим в надеждата, която при всякакви страдания, дори и при самия гроб, ще ни даде утеха чрез вярата в Христа Иисуса.

 

† Варненски и Великопреславски митрополит ЙОАН

 

 

« предишна новинаследваща новина »