ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение за Архангелова задушница в с. Борисово, Русенска обл.

09 ноември 2009 09:57, Русенска митрополия
Обща панихида

На 7 ноември, Архангелова задушница – ден, в който правим всеобщ помен за всички починали наши сродници. В този ден се молим и за онези, които няма кой да помене, както и за всички знайни и незнайни войни, паднали по бойните полета за свободата на нашето отечество.

В съботния ноемврийски ден Негово Преосвещенство Месемврийския епископ Иаков отслужи архиерейска св. Литургия в русенското село Борисово. Освен енорийския свещеник Деан Ангелов в св. Литургия взеха участие и свещеници гости: ик. Евгений Дечев от гр. Кубрат, Разградска обл. и свещ. Валентин Добрев от с. Тетово, Русенска обл. След богослужението се отслужи обща панихида за всички преставили се в Господа. Беше отслужен водосвет и осветен корбан, по повод предстоящия храмов празник на храма – Архангеловден, тъй като на самия празник Негово Преосвещенство ще служи в друг храм.

Радостен е факта, че в с. Борисово има много добро взаимодействие между местното кметство, в лицето на кмета г-н Илиян Илиев и енорийския свещеник. В ползотворно сътрудничество те подготвят съвместни проекти за обновяване на местния храм и за благопреуспяването на местните жители.

Текст и снимки: Милен Бакалов
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

начало на св. ЛитургияН. Пр. Месемврийски еп. Иаковмалкия входмалкия входархиерейски благословпо време на Евхаристийния канонВелик входотпуст

Аудио

Борисово

« предишна новинаследваща новина »