ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Епископ Тихон връчи дипломите на семинаристите от випуск `2014 г.

01 юли 2014 16:13, СДС
Епископ Тихон връчи дипломите на завършващия випуск – 2014 г.

На 29 юни, празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел, патриаршеският викарий Тивериополски епископ Тихон връчи дипломите на завършващия Софийската духовна семинария випуск `2014 г. Тази година завършват общо 13 ученици от редовния петгодишен курс на обучение и 16 курсисти от двугодишния паралелен курс на обучение.

За празника еп. Тихон отслужи Божествена св. Литургия в съслужение с йером. Константин, клирик на Варненска епархия, ефимериите на семинарията – свещениците Божидар Маринов и Константин Цанков, и дякон Васил Танев.

В словото си еп. Тихон благодари на преподавателите и възпитателите за положените през годините старания и усилия в обучението на семинаристите. Той благодари и на всички за молитвеното участие в богослужението. На семинаристите сподели колко важно е било за него обучението в семинарията, като изтъкна, че животът на един семинарист остава завинаги свързан с Христос и Църквата, защото това е служението, към което Бог ги е призовал.

В поздравителното си слово г-н Димитър Костадинов – и.д. ректор на семинарията, благодари, че Негово Светейшество Българският патриарх Неофит е определил преосвещения епископ Тихон - патриаршеския викарий, да връчи дипломите на завършващите ученици и курсисти.

На завършващия випуск той напомни, че семинаристите са избрани да благовестят Словото Божие по примера на светите апостоли и им пожела да носят Христос в сърцето си и с трепет и боязън да изпълняват това отговорно служение пред Бога.

Поздравителна реч към преподавателите произнесе и Иван Тупаров – първенец и отличник на випуск 2014 г. В нея той благодари за положените грижи, търпението и оказаната помощ от ректора, учителите и възпитателите през годините на тяхното обучение.

Официални гости на тържеството бяха г-жа Ваня Станчева, старши експерт по ОСО при РИО, София-град и г-н Коста Костов, главен експерт при МОН.

Тържеството завърши с раздаването на дипломите на завършващите ученици и курсисти от Тивериополския епископ Тихон. Заедно с дипломата си всеки абитуриент получи и книгата „Жития на българските светии”, подарък от Българския патриарх Неофит и членовете на Св. Синод за завършващите семинаристи.

 

Текст: Слави Спасов
Снимки: Иван Димитров

 

 

Снимки

Петровден в Софийската духовна семинарияПетровден в Софийската духовна семинарияПетровден в Софийската духовна семинарияНа певницатаПетровден в Софийската духовна семинарияПетровден в Софийската духовна семинарияИван ТупаровПетровден в Софийската духовна семинария Тивериополският еп. ТихонПетровден в Софийската духовна семинария Петровден в Софийската духовна семинария Епископ Тихон връчи дипломите на завършващия випуск – 2014 г.Епископ Тихон връчи дипломите на завършващия випуск – 2014 г.Епископ Тихон връчи дипломите на завършващия випуск – 2014 г.ГостиПаметна снимкаПаметна снимка Паметна снимка Паметна снимка В чест на завършването
« предишна новинаследваща новина »