ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 02. 07. 2014 г. за нови епископски хиротонии

03 юли 2014 20:17, Българска Патриаршия

Св. Синод разгледа писмо на Видинския митрополит Дометиан, с предложение за епископска хиротония на архим. Поликарп /Петър/ Трендафилов Петров и назначаването му за викарен епископ на Видинския митрополит, и реши да удовлетвори молбата на Видинския митрополит Дометиан. Наречението на архим. Поликарп за „Белоградчишки” епископ е определено за 3 юли 2014 г.

Удостояването с епископски сан на архим. Поликарп не бе подкрепено от епархийските митрополити Варненски и Великопреславски Йоан и Русенски Наум.

+++

Св. Синод обсъди писмо на Пловдивския митрополит Николай, с предложение за епископска хиротония на архимандрит Арсений (Атанас) Димитров Лазаров и назначаването му за викарен епископ на Пловдивския митрополит. След направени разисквания Св. Синод прие Синодална наредба от 02.07.2014 г., която е неотделна част от заседателния протокол за 2 юли 2014 г., и се внася за разглеждане в предстоящия Църковен събор, съгласно чл. 58, ал. 12 от УБПЦ–БП. Св. Синод удовлетвори молбата на Пловдивския митрополит Николай и реши наречението на архим. Арсений за „Знеполски” епископ да бъде извършено на 2 юли 2014 г.

Неговата хиротония ще бъде извършена на 6 юли 2014 г. в митрополитския храм „Св. Марина”, гр. Пловдив, от епархийски митрополити и архиереи на БПЦ.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »