ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 03. 07. 2014 г.

03 юли 2014 20:29, Българска Патриаршия

По доклад на гл. секретар на Св. Синод Русенски митрополит Наум Св. Синод изслуша Декларация на архим. Поликарп /Петър/ Трендафилов Петров, която същият следваше да представи, съгласно вчерашно решение на Св. Синод, за това, че не дължи суми на никакви банки и организации, както и че не е подведен под съдебна отговорност. Декларацията е нотариално заверена от нотариус Лорета Цветкова, с район на действие РС Видин и рег. № 029. След обстойно разискване Св. Синод извърши наречение за епископ на архим. Поликарп с титлата „Белоградчишки”.

Епископската хиротония на архим. Поликарп ще бъде извършена на 27 юли т.г. неделя, в храма на Лопушанския манастир, във Видинска епархия.

+++

Св. Синод прие поканата на Старозагорския митрополит Галактион, с известие, че от 6-9 октомври т.г. в гр. Стара Загора ще се проведат тържества по случай 200-годишнината от мъченическата кончина на преподобномъченик Игнатий Старозагорски, като за целта частица от неговите свети мощи, пазена в манастира „Св. вмчк. Пантелеймон” на Св. Гора, Атон, ще бъдат пренесени за поклонение в гр. Стара Загора. В писмото се отправя покана към Българския патриарх и епархийските митрополити да вземат участие в тържествата по отбелязване на бележитата годишнина.

 

 

« предишна новинаследваща новина »