ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

УСПЕШЕН ПРИЕМ В СОФИЙСКАТА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ „СВ. ЙОАН РИЛСКИ“

06 юли 2014 14:11, СДС
Ректорът заедно с кандидат-ученици

На 5 юли се проведе първият прием на ученици и курсисти за учебната 2014/2015 година.

След изпитите в редовния осми (1-ви гимназиален) клас на семинарията са приети 18 ученици. Кандидатите за петгодишния курс на обучение се явиха на писмен изпит за проверка на езиковата култура и на изпит-проверка на музикалния слух.

За двугодишния паралелен курс кандидатите полагат и допълнителен богословски изпит. От явилите се 8 кандидати 2 отпаднаха, а 6 са приети в двугодишния паралелен курс.

Приемът в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” се осъществява на два пъти. Първият приемен изпит се провежда през месец юли, а вторият приемен изпит се провежда през месец септември.

За повече информация относно втория прием, който ще се проведе на 05. 09. 2014 г. от 11:00 ч. в Семинарията виж http://sofia-seminaria.org/

~*~

Желаем успех, сили и дръзновение в учението на всички приети в духовната школа на покровителя на българския народ и народните будители – св. Йоан Рилски!

 

 

 

Текст и снимки: Слави Спасов, секретар на СДС "Св. Йоан Рилски"

 

 

Снимки

Кандидатите полагат изпитКандидатите полагат изпит.jpgПриетите ученици, заедно с родителите си в Ректората на семинариятаПриетите ученици, заедно с родителите си в Ректората на семинарията
« предишна новинаследваща новина »