ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Една година от кончината на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил

10 юли 2014 17:15, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Една година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил

На 9 юли 2014 г. се навърши една година от кончината на приснопаметния и обичан наш архиерей, Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Всемилостивият Бог прие душата на един скъп наш архиерей, добър човек и деен митрополит, който се грижеше за епархията си.

По този скръбен повод в катедралния храм „Успение Богородично” беше отслужена Заупокойна света Литургия, след нея и панихида в храма, както и трисагий на гроба за покойния митрополит Кирил. Извършени бяха от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с Техни Високопреосвещенства Старозагорски митрополит Галактион, Ловчански митрополит Гавриил, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Неврокопски митрополит Серафим, Русенски митрополит Наум; преосвещения Крупнишки епископ Инокентий, високопреподобния архим. Симон - игумен на Бачковския манастир, високопреподобния архим. Филип - настоятел на Руското патриаршеско подворие в София, всепреподобния йеромонах Емилиян, който представляваше Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, и духовенство от епархията.

Прекланяйки се пред светлата памет на митрополит Кирил с любов, молим Господ да му дарува блажен мир и вечен покой!

Снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Една година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилНегово Преосвещенство Крупнишки епископ ИнокентийНегово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит АнтонийНегово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит ЙоанВеликият входНегово Високопреосвещенство Ловчански митрополит ГавриилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилГ-н Иван Великов - областен управител на област ВарнаМонахиня Ирина - майка на покойния митрополит КирилЕдна година от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит КирилГробът за покойния митрополит Кирил във варненския  Централен гробищен парк
« предишна новинаследваща новина »