ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пленер за детска рисунка на тема "Колко са чудни делата Ти, Господи..." 16 – 22 юли

15 юли 2014 10:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

На 16 юли – в навечерието на празника на Освобождението на гр. Варна 27 юли - с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” ще се открие вторият пленер за детска рисунка „Колко са чудни делата Ти, Господи" за деца от 7 до 16 години.

Пленерът се организира от Духовно-просветен център "Св. архангел Михаил" и Школата по живопис на Радко Мурзов с подкрепата на Община Варна и е част от културните прояви по Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Варна. Тридесет деца, под ръководството на художника Радко Мурзов, в продължение на пет дни ще търсят и ще претворяват в своите рисунки дивното съвършенство и красота на Божието творение.

Децата ще рисуват в двора на храмовете в центъра на Варна и ще посетят манастира „Св. св. Константин и Елена”, където ще рисуват и ще се проведе християнска беседа. В Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” малките художници ще се запознаят с историята на църквата във Варна от античността до днес.

Целта на пленера е чрез личен допир с историята, природата и изкуството децата да се запознаят с миналото на своя роден край, да опознаят неговите красоти, да развиват творческите си заложби и да прославят Твореца на всичко.

Изложбата ще бъде открита на 27 юли, когато ще бъде отбелязана тържествено годишнината от Освобождението на град Варна. Рисунките и картините на децата ще бъдат изложени в Лекционната зала на Духовно-просветния център.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »