ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит прие полския посланик в България

15 юли 2014 13:09, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит прие полския посланик в България

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие Негово превъзходителство посланика на Р Полша в България Лешек Хенсел. Срещата, която се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом на светейшия патриарх, бе по повод приключването на мандата и отпътуването на г-н посланика от страната. Това бе втората официална среща на полския посланик с патриарх Неофит.

Посланик Хенсел запозна Негово Светейшество с резултатите от някои от проектите на Полското посолство, касаещи Православието, като организирането с благословението на патриарх Неофит фотографска изложба „Цветовете на православието” в София, Русе, Рилския манастир и предстоящото й представяне в гр. Варна; с мястото на светото Православие в Полша и как са регулирани отношенията между отделните християнски деноминации в полската държава.

От своя страна патриарх Неофит благодари на посланик Хенсел за подчертания му интерес към Православието, за уважението му към Православна църква и разбирането му колко е важна православната вяра за българския народ и му благопожела успех и в предстоящото му служение.

Двете страни се съгласиха, че съвременното човечество преживява сериозна духовна криза и криза на ценностите, че отдалечаването от религията е световна тенденция и че християните днес са изправени пред нови сериозни предизвикателства за своята вяра, но отстояването на традиционните ценности и засилването на духовността в обществото трябва да бъде подкрепено и от управляващите, защото това е от общ интерес за цялото общество.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Патриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в БългарияПатриарх Неофит прие полския посланик в България
« предишна новинаследваща новина »